Versió per a imprimir

Current Size: 100%

Massís protegit de la Clapa

De l’occità clapas («munt de pedres»).

Antiga illa arborada, aquest espai preservat de 15.000 hectàrees té uns 15 km de llargada i 8 d’amplada, i culmina al Pech Redon, a 214 m d’altura. És el lloc natural protegit més vast del Llenguadoc-Rosselló (1973).

Un lloc natural protegit destacat

El seu paisatge típic està format per una successió d’altiplans rocosos separats per barrancs estrets, on predominen els matolls baixos. Davant del mar hi han arrelat vastes pinedes constituïdes principalment per pins blancs. Proveït d’una fauna i flora notables, el massís engloba la centàurea corymbosa, anomenada normalment «centàurea de la Clapa», que és una planta endèmica. Al nord-oest, els roures verds i els roures pubescents es barregen amb els pins pinyoners i són testimoni, encara avui, de la vegetació que la recobria 3.000 anys abans de Crist.

Un vi DOC pertanyent als Coteaux de La Clape

La vinya també és molt present al massís de la Clapa, on des de l’època romana el vi s’exporta cap als altres països del Mediterrani.

Amb el pas dels segles, els homes han perfeccionat aquest llegat per fer avui del massís el bressol d’una de les denominacions més prestigioses: la DOC La Clape.

Recorrent el massís de la Clapa podreu assaborir també els productes de nombroses finques vinícoles. El massís de la Clapa, entre terra i mar, fa de vincle entre els municipis del litoral i els de l’interior. És un pulmó verd que uneix Narbona amb el barri marítim de Narbonne-Plage. 

Diverses vegades, en l'època més calorosa de l’estiu, el massís ha estat desfigurat per incendis. Per això es convida els passejants a respectar l'indret, que no hi llencin deixalles i observin les normes elementals de seguretat: no fumar, no encendre foc i no llençar vidres.

Notre sélection

  • Français
  • English
  • Deutsch
  • Español
  • Català
  • Italiano