Versió per a imprimir

Current Size: 100%

La Nautique

Antic port de Narbona, La Nautique està situat al complex lacustre dels estanys de Bages-Sijan, al sud-oest de Narbona.

El port fluvial de l’antiga Narbo Martius

Port-La-Nautique se situa en l’indret on hi havia el port de l’antiga Narbona, que ja estava actiu a l’època celta i que va tenir el seu auge amb els romans, quan aquests van fer de Narbo Martius la seva colònia.

Dotada del port més important de la Gàl·liaNarbo Martius comerciava llavors amb tot el Mediterrani i el cèlebre port d’Òstia, a Roma, on es pot admirar encara el mosaic de les Navi narbonensis, que són testimoni de la fama d’aquesta antiga urbs.

Excavacions arqueològiques

A «l’Anse des Galères» (cala de les Galeres), excavacions subaquàtiques freqüents han permès treure a la llum àmfores i mobiliari, entre ells una àncora de fusta i plom de dimensions impressionants (conservada al Museu Arqueològic de Narbona). Més recentment s’han descobert també uns puntals del port antic, vestigis de magatzems i el revestiment d’una via que es dirigia a Narbona.

Un espai protegit, bressol de la vinya francesa

Però Port-La-Nautique és també la prolongació de l'altiplà de Quatourze, espai únic entre terra i llacunes. Amb la Clapa, és una de les regions més antigues explotades a França, probablement des de la creació de Narbona l’any 118 aC.

Encara avui, els homes continuen produint-hi el vi DOC Languedoc Quatourze.

Notre sélection

  • Français
  • English
  • Deutsch
  • Español
  • Català
  • Italiano